2015年9月12日土曜日

Kerámiafesztivál Szetoban せともの祭り



  Kerámiafesztivál az Aicsi prefektúrában 愛知県elhelyezkedő Szetoban 瀬戸市, ahol a SzungKína 宋 hatására a  Kamakurakor 鎌倉時代 óta foglalkoznak kerámiakészítéssel – olyan sikeresen, hogy a kerámia egyik elnevezése is a település nevéből ered (瀬戸物・瀬戸焼):

※   Aard goed: 陶物 セトモノ

※  Porcelyn: 陶物 セトモノ

/Nieuw Verzameld Japans en Hollandsch Woordenboek, 1810/

※ SETOMONO, セトモノ, 瀬戸物, n. Porcelain ware, crockery, (so called from Seto, a place in Owari, where most of the porcelain is manufactured).

/ A Japanese and English Dictionary with an English and Japanese Index, 1867/

etc.

A fesztivál főszereplői természetesen a kerámiaárusok voltak, de nem maradhattak el a szokásos kifőzdék-édességárusok sem: csokisbanán, okonomijaki, karaage miegymás.
Állítólag napközben még Kumamon くまモンis fellépett, de erről lemaradtunk, mert késő délután érkeztünk, és még a tüzijáték vége előtt hazamentünk..valószínűleg, ha végig maradtunk volna, egy jó ideig biztos nem fértünk volna fel a vonatra.
A fesztivál kétnapos, de nekünk elég volt az első.  Szeto azonban érdekesnek ígérkezik, így elképzelhető, hogy ellátogatunk oda még egyszer. 









2 件のコメント:

  1. Hú, itt is nagy káosz volt a tűzijáték után augusztusban. Az úgy tíz percre lévő állomásig kb. másfél óráig álltunk sorba...

    返信削除
    返信
    1. Az állomás itt is a közelben volt, és sajnos mások is úgy gondolták, hogy előbb hazamennek :)

      削除

注: コメントを投稿できるのは、このブログのメンバーだけです。